آلت تناسلی پرده دار یک بیماری مادرزادی است که در آن یک پرده ای سطح تحتانی آلت تناسلی را به کیسه بیضه متصل می کند. این پرده از نوع بسیار خفیف تا نوع بسیار شدید فرق می کند. میزان شیوع این بیماری ۴ درصد است. یعنی از هر صد نفر مرد ۴ نفر آن ها دارای آلت تناسلی پرده دار می باشد.
در نوع خفیف یک پرده کوچک یک سوم سطح تحتانی آلت تناسلی را به کیسه بیضه متصل می کند،در نوع متوسط تقریبا نصف سطح تحتانی آلت تناسلی توسط پرده ای به کیسه بیضه متصل می شود و در نوع شدید تمام سطح تحتانی آلت تناسلی توسط پرده بزرگی به کیسه بیضه متصل می شود ، گاها این پرده سبب کجی آلت تناسلی نیز می گردد.
گاهی این پرده ۲ تا می باشد که از هر طرف آلت تناسلی به طرف پایین و کیسه بیضه کشیده شده است که به آن پرده مرکب می گویند. نوزاد پسر با این بیماری متولد می شود. در دوران کودکی ممکن است سبب درد و جریان ادرار غیرطبیعی گردد و در بزرگسالان ممکن است سبب استرس روحی روانی و اختلال جنسی شود.
درمان و رفع پوست اضافه بیضه به چه صورت انجام می شود؟
علی رغم اینکه مشکل افتادگی پوست بیضه و شل شدن آن امری کاملا طبیعی بوده و به هیچ عنوان جای نگرانی ندارد، اما خیلی از افراد به دلیل ظاهر ناخوشایند و یا دلایل دیگر از شرایط به وجود آمده راضی نبوده و به دنبال رفع آن هستند. این گونه افراد بعد از اینکه به پزشک متخصص مراجعه کرده و مورد معاینات لازم قرار گرفتند، باید تحت عمل اسکروتوپلاستی قرار بگیرند که طی آن پوست بیضه کاهش پیدا می کند. در واقع، پزشک جراح باید حین عمل، تمامی قسمت های اضافی پوست بیضه را حذف کند تا بتواند میزان افتادگی بیضه ها را کاهش دهد.
همانند آنچه درباره جراحی پرده آلت گفته شد، در این مورد نیز عمل اسکروتوپلاستی یک جراحی سرپایی و ساده محسوب می شود. فردی که تحت جراحی حذف پوست اضافه بیضه قرار می گیرد، پس از انجام جراحی در روز عمل می تواند به منزل برگشته و کارهای روزانه خود را در پیش بگیرد.
بازه زمانی که فرد تحت عمل جراحی قرار می گیرد معمولا بین 30 تا 60 دقیقه متغیر بوده و پس از آن باید به مدت یک هفته فرد مراقبت های لازم را انجام داده و استراحت کند. لازم است یادآوری کنیم که افراد پس از انجام این نوع عمل ترمیمی ممکن است در ناحیه بیضه ها کمی احساس سوزش داشته باشند که این مورد تا چند هفته بعد از عمل کاملا طبیعی خواهد بود.
علل
اتیولوژی
اتیولوژی (سببشناسی) مادرزادی آلت پردهدار مشخص نیست. در کل میتوان گفت که برآمدگی کیسه بیضه و پوست آلت تناسلی از هم جدا نمیشود. پرده یا به عبارتی پوست متصل همراه با رشد آلت گسترش مییابد و معمولاً آلت را خم نمیکند. آلت پردهدار معمولاً ناهنجاریهای رشدی و مشکلات مجرای خروج ادرار (میزراه) را نیز به دنبال دارد و تعداد انگشتشماری از بیماران به طور همزمان از هیپوسپادیاس نیز رنج میبرند.
عوامل بیماری
در حال حاضر هیچ اطلاع دقیقی از عاملهای خطر آلت تناسلی پردهدار در دست نیست، صرفاً میدانیم که پوست بخش قدامی درز آلت به پوست کیسه بیضه متصل است و آلت و کیسه بیضه کاملاً از هم جدا نیستند. اکثر موارد آلت پرده دار مادرزادی است، اما تعداد معدودی نیز پیآمد جراحی ختنه ناموفق یا هر جراحی دیگری است که در آن پوست بخش قدامی آلت برداشته شده است.
آلت تناسلی پرده دار چگونه درمان می شود؟
رایج ترین درمان برای آلت تناسلی پرده دار «جراحی اسکروتوپلاستی» می باشد. در این روش، پزشک پوستی که از کیسه بیضه به آلت تناسلی متصل است را برش داده و سپس آن را با استفاده از بخیه در محل مناسب می دوزد.
این روش باعث یک تناسب طبیعی بین کیسه بیضه و آلت تناسلی می شود؛ همچنین شما را از شر نعوظ های ناراحت کننده و دردناک و هر گونه مشکلات ظاهری خلاص می کند. اگر با آلت تناسلی پرده دار خود مشکلی ندارید نیاز به جراحی نیست.
:: بازدید از این مطلب : 267
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0