در دنیای پرشتاب امروز، حفظ تناسب اندام و سلامتی به یکی از دغدغه های اصلی افراد تبدیل شده است. بسیاری از افراد به دنبال راهکارهایی برای گنجاندن غذاهای سالم و کم کالری در برنامه غذایی خود هستند، بدون آن که از طعم و مزه لذت ببرند.
خبر خوش این است که دستیابی به این هدف دشوار نیست! با کمی خلاقیت و آگاهی از مواد اولیه و روش های پخت مناسب، می توانید به راحتی سفره ای رنگارنگ و کم کالری برای خود و عزیزانتان تدارک ببینید.
کم کالری ترین غذاها
تعدادی از کم کالری ترین غذاها عبارتند از:
سبزیجات: سبزیجات برگ دار، کاهو، گوجه فرنگی، خیار، هویج، کرفس و... سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر هستند و کالری و چربی کمی دارند. از این دسته مواد می توانید در تهیه انواع سالاد، سوپ و یا به عنوان دورچین غذا استفاده کنید.
میوه ها: میوه ها نیز مانند سبزیجات، منبع غنی از ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و فیبر هستند و به حفظ سلامت بدن کمک می کنند. سعی کنید در طول روز از انواع میوه ها به عنوان میان وعده استفاده کنید.
حبوبات: عدس، لوبیا، نخود و... جزو حبوباتی هستند که علاوه بر فیبر، پروتئین و آهن نیز دارند. می توانید از آن ها در تهیه انواع خوراک، سوپ و یا سالاد استفاده کنید.
غذاهای دریایی: ماهی، میگو و... چربی و کالری کمی دارند و سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 هستند. سعی کنید حداقل دو بار در هفته از این دسته غذاها در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
لبنیات کم چرب: شیر، ماست و پنیر کم چرب، منابع مناسبی از کلسیم و پروتئین هستند و می توانند به عنوان صبحانه، میان وعده و یا در پخت و پز استفاده شوند.
سس های رژیمی
استفاده از سس های پرچرب و پرکالری می تواند به طور قابل توجهی به کالری غذا اضافه کند. به همین دلیل، جایگزینی سس های چرب با سس های رژیمی، راهکاری مناسب برای کم کردن کالری دریافتی است.
برخی از انواع سس رژیمی عبارتند از:
سس ماست: ماست یونانی را با کمی آبلیمو، سیر، شوید و نمک و فلفل مخلوط کنید تا یک سس خنک و کم کالری برای سالاد یا ساندویچ خود داشته باشید.
سس گوجه فرنگی: مقداری گوجه فرنگی را رنده یا پوره کنید و با کمی پیاز، سیر، سبزی معطر و ادویه جات دلخواهتان تفت دهید تا یک سس خوشمزه و کم کالری برای پاستا یا لازانیا تهیه کنید.
سس پسته: مغز پسته را با کمی آب لیمو، روغن زیتون، سیر و نمک و فلفل مخلوط کنید تا یک سس غنی و کم کالری برای انواع غذاها داشته باشید.
همبرگر رژیمی
همبرگر یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار است که می تواند به صورت رژیمی نیز تهیه شود. برای تهیه همبرگر رژیمی می توانید از گوشت چرخ کرده کم چرب، مرغ یا بوقلمون استفاده کنید. همچنین می توانید به جای نان همبرگر، از نان های سبوس دار و یا برگ کاهو استفاده کنید.
در کنار همبرگر رژیمی خود از سبزیجات تازه و سس های کم کالری استفاده کنید تا یک وعده غذایی سالم و کم کالری داشته باشید.
نکات تکمیلی
- از روش های پخت کم چرب مانند پخت، بخارپز کردن و یا کباب کردن به جای سرخ کردن استفاده کنید.
- مصرف روغن را در آشپزی خود به حداقل برسانید.
- از ادویه جات و سبزیجات معطر برای طعم دادن به غذاهای خود استفاده کنید.
- به اندازه کافی آب بنوشید.
- وعده های غذایی خود را به طور منظم و در حجم های کم میل کنید.
- فعالیت بدنی و ورزش را به طور مرتب در برنامه خود بگنجانید.
با رعایت این نکات ساده می توانید به راحتی یک رژیم غذایی سالم و کم کالری برای خود داشته باشید و از تناسب اندام و سلامتی خود لذت ببرید.
منبع: https://www.sira.fit/
:: بازدید از این مطلب : 52
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0